Kako županija planira privući deficitarne liječnike?

Na Aktualnom satu nedavno održane Županijske skupštine vijećnik Srđan Marić (SDP) pitao je koje mjere Županija planira poduzeti s ciljem privlačenja deficitarnih liječnika u sisačku Bolnicu po uzoru na druge županije. Zamjenik župana Mihael Jurić je kazao kako nedostatak liječnika nije problem samo u našoj županiji, nego i u cijeloj Hrvatskoj, pa i šire.

„Mi ovdje na području Siska i Sisačko-moslavačke županije imamo jasan plan i nacrt kako ćemo privlačiti liječnike. Sve zgrade naše bolnice se grade i obnavljaju, uz novi Središnji paviljon koji je izgrađen i nije stradao u potresu, zgrada Kirurgije koja je relativno sanirana, u fazi obnove je zgrada Zarazne, zgrada Pedijatrije i zgrada Stare interne. Grad Sisak koji je 50-tak kilometara od Zagreba, kada se izgradi četverotračna cesta od centra Zagreba do centra Siska bit će dodatni poticaj liječnicima iz Zagreba da dođu u novoobnovljenu sisačku Bolnicu koja će imati svu potrebnu aparaturu, bolnicu koja će imati standard 21.stoljeća“ – rekao je uvodno Jurić.

Dodao je i kako Županija razmišlja o dodatnoj revitalizaciji našeg područja. „Vjerujte mi da ćemo kroz dodatne mjere i mogućnosti te stambeno rješavanje pitanja liječnika na ovom našem području, gdje ćemo im omogućiti prihvatljive uvjete dolaska i siguran sam da ćemo u tom kontektstu privući liječnike, da će liječnici spoznati i vidjeti da samo 50-tak kilometara od Zagreba mogu raditi sve one elemente na koje možda u Zagrebu ne mogu doći na red. Možemo se pohvaliti da imamo kvalitetne liječnike u sisačkoj Bolnici koji su izvršili  neke operacije koje se rijetko provode u Hrvatskoj,  a ovaj  plan se odnosi na nadograđivanje timova“ – odgovorio je Jurić.

Podsjetio je kako su u tijeku radovi na domovima zdravlja , a u koje Županija ulaže značajna sredstva. Osim sanacije posljedica potresa, riječ je i o određenom poboljšanju uvjeta rada, a koji će zadovoljiti potrebe liječnika. Dakle, i u ovom segmentu „ponudit ćemo našim liječnicima nešto što će rijetko tko u Hrvatskoj moći ponuditi“ – zaključio je Jurić.