Uz učenje o kulturnoj baštini završio Tjedan mobilnosti u OŠ Ludina

Osnovna školi Ludina prošloga je tjedna ugostila 25 učenika i učitelja iz Portugala i Njemačke u radu na projektnim aktivnostima, dok su im se učenici i učitelji iz Italije zbog epidemiološke situacije pridružili online. Naime, učenici i učitelji OŠ Ludina sudjeluju u trogodišnjem Erasmus+ projektu „Learning@school – the 21st century challenge“, a čiji je cilj kroz različite radionice upoznati ih sa svakodnevnim životnim temama bez obzira o kojoj se zemlji radilo.

Kako je istaknuo ravnatelj OŠ Ludina Tomislav Pavlović organiziran je veliki broj različitih aktivnosti koje su okupljene u tri različite teme za sve sudionike te u jednoj koja je namijenjena učiteljima, a koja se odnosi na planove poučavanja koji se onda integriraju u redovitu nastavu. Svi sudionici u OŠ Ludina učili su između ostalog o IKT alatima i njihovoj integraciji u nastavu, o građanskom odgoju, a na samom završetku te teme održan je i razgovor sa zastupnicom u EU parlamentu Biljanom Borzan na temu elektronički otpad. Tema s kojom je završen tjedan mobilnosti je kulturna baština unutar koje je vidljiv rezultat izrada priručnika za svaku od država koje su uključene.
Upravo na samome kraju druženja velikoludinsko Kulturno-umjetničko društvo „Mijo Stuparić“ održalo je prigodnu radionicu i prezentiralo narodno ruho te pjesme i plesove ovog kraja, a sudionici u projektu rado su se okušali u učenju istoga.

Projekt Erasmus i priliku da u njemu sudjeluju pohvaljuju svi, od učenika do nastavnika, a preporučuju ga svima koji za njega imaju priliku. Važnima ističu i brojne radionice na kojima su došli do informacija koje će im poslužiti o svakodnevnom životu, upoznavanje različitosti te usavršavanje znanja engleskog jezika.