Igor Kovačević u još jednom mandatu ostaje na čelu Udruge Škrlet

U Vinskom dvoru u Popovači u petak 20. svibnja održana je redovna, ujedno i izborna skupština Udruge vinogradara i voćara „Škrlet“, na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Igor Kovačević.

Osvrćući se na aktivnosti realizirane u protekle četiri godine, predsjednik Udruge Igor Kovačević, istaknuo je kako se one mogu podijeliti u dvije faze, na one prije pandemije i za vrijeme pandemije koronavirusa. Prije pandemije udruga je soje aktivnosti provodila prema planu i programu, dok za vrijeme pandemije, određene aktivnosti nisu realizirane zbog propisanih epidemioloških mjera, no, Vincekovo, početak vinogradarske godine, uvijek je uspješno obilježeno.

Kovačević je potom podsjetio i na organizaciju ocjenjivanja mladih vina, edukativna predavanja i stručno – edukacijske izlete, te na sudjelovanje na brojnim manifestacijama.

Plan rada Udruge za ovu godinu obuhvatio je osposobljavanje članova kroz predavanje o zaštitnim sredstvima i uporabi kvasaca u proizvodnji vina, stručna putovanja i posjet vinarijama, kao i sudjelovanje u različitim manifestacijama, od kojih je posebno istaknuo „Večer škrleta“, kao i organizaciji proslave vinogradarskih blagdana.

„Da bi se ostvario ovako zacrtan plan rada, potrebno je ostvariti i financijski plan je jer je on temelj provođenja svih aktivnosti Udruge. Zbog pandemije koronavirusa aktivnosti su bile smanjene, ali se nadamo da ćemo nadolazeće razdoblje biti puno bolje od prethodnog.“ – poručio je Kovačević.

Skupštinu Udruge vinogradara i voćara  „Škrlet“ pozdravilo je  i predsjednik Gradskog vijeća Popovače Saša Jagarčec.  Tom prigodom naglasio je kako se radi o jednoj od najbrojnijih udruga na području Grada koja je vrlo aktivna i značajna te stoga uživa i snažnu podršku od strane Grada i gradske Turističke zajednice.