Škrlet Borisa Bulke Šampion 4. ocjenjivanja mladih vina u Popovači

U organizaciji Udruge voćara i vinogradara „Škrlet“ u Popovači je održano 4. ocjenjivanje mladih vina. Od 50 pristiglih uzoraka, najviše, njih 18, bilo je autohtone moslavačke sorte vina – škrleta.

„Certificirani ocjenjivači zasebno su kušali i ocjenili izgled, miris, okus i opći dojam svakog uzorka“. – pojasnio je predsjednik Stručnog povjerenstva prof. Edi Maletić, na temelju čega su dodijeljena odličja.

Ukupno je dodijeljeno 12 brončanih odličja, 25 srebrnih, te 6 zlatnih, a Šampion izložbe je vino sorte škrlet Borisa Bulke s osvojenih 86 bodova. 

Na 4. ocjenjivanju mladih vina istaknuto je i kako je upravo Moslavina jedna od regija u kojoj se proizvodnja vina najbrže razvija, a trenutno se provode i brojni projekti koji promoviraju kako škrlet kao autohtonu sortu, tako i ostale sorte. Također, naglašeno je i kako će do Festivala vina  MoslaVina u Kutini biti završena i knjiga o toj najistaknutijoj moslavačkoj sorti.

Ocjenjivanju su uz vodstvo udruge nazočili i predstavnici Grada Popovače. Gradonačelnik Josip Mišković tom prilikom pohvalio je rad udruge i njezine članove, posebice zbog organizacije brojnih aktivnosti, među kojima je, nakon prošlogodišnje stanke zbog pandemije, i ocjenjivanje mladih vina.