Grad Popovača dodijelio potpore za ublažavanje posljedica epidemije COVID-19

Grad Popovača raspisao zaključio je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mikro i malim poduzetnicima te obrtnicima radi ublažavanja posljedica epidemije bolesti COVID-19 na području Grada Popovače za 2021. godinu čiji je rad bio obustavljen Odlukom stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u siječnju i veljači 2021. godine.
Slijedom navedenog pristiglo je ukupno 13 prijava gospodarskih subjekata od kojih 12 zadovoljavaju uvjete iz Javnog poziva te će im biti isplaćeno 5.000,00 kuna, a jedna prijava nije u skladu s uvjetima iz Javnog poziva.

Podsjetimo, Odlukama stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za siječanj i veljaču 2021. godine bilo je naloženo da se obustavlja rad ugostiteljskih objekata i pružanja ugostiteljskih usluga na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, osim za ugostiteljske objekte iz skupina „Hoteli“, „Kampovi“, i vrste Učenički ili Studentski dom ili Akademis iz skupine „Ostali ugostiteljski objekti za smještaj“, a koji smiju usluživati samo goste koji u njima koriste uslugu smještaja, odnosno učenike ili studente, obustavlja se rad casina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje, rad teretana, fitness centara te sportskih i rekreacijskih centara.