Rekonstrukcija Robne kuće u centru Popovače

U tijeku je rekonstrukcija Robne kuće u Popovači koju provodi privatni investitor za potrebe proširenja same trgovine, ali i zbog stvaranja novih poslovnih prostora. Da je riječ o jednoj od većih investicija koje su trenutno u tijeku potvrdio je gradonačelnik Josip Mišković.

„Grad Popovača će završetkom ove investicije dobiti novi prostor za potrebe Gradske uprave. Dakle, izgradit će se kat iznad postojeće trgovine, ukupne površine oko 700 m2 zatvorenog prostora, te će se stvoriti prilika za kvalitetnije obavljanje usluga Gradske uprave te usluga koje se uz nju povezuju. Osigurat će se i pristup osobama s invaliditetom jer će zgrada imati i dizalo, a u donjem dijelu će biti predvorje te urudžbeni odjel kao i svi ostale sadržaje koji su potrebni građanima u  objektu javne namjene.“ – pojasnio je gradonačelnik.

Rok završetka ove investicije je proljeće 2023. godine, a grad će, sukladno ranijem dogovoru, otkupiti kat, za što će se financijska sredstva osigurati iz gradskog proračuna.

Dodajmo i kako ova investicija veže i druge, a čijim bi se provedbama uredilo središte Grada.

„Čim se građevinski radovi vezani uz Robnu kuću privedu kraju, Grad će krenuti u rekonstrukciju Trga I, a za kojeg ima građevinsku dozvolu. Također, obveza Grada je i da sa istočne strane zgrade izgradi parkiralište sa 100-tinjak parkirnih mjesta, budući da za to postoji potreba.“ – napomenuo je gradonačelnik.

Vrijedi napomenuti i da će Knjižnica i čitaonica Popovača realizacijom spomenutog projekta rekonstrukcije Robne kuće dobiti novi prostor. Naime, Gradska vijećnica preselit će se u prostore Gradske uprave te će se prostor postojeće prenamijeniti za Dječji odjel knjižnice. Na taj način knjižnica će imati uvjete za realizaciju većeg broja projekata, a posebice onih vezanih uz najmlađe.