Obilježen Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa

Na području Policijske uprave sisačko-moslavačke obilježio se Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa. S ciljem utjecaja na smanjenje broja prometnih nesreća i stradalih osoba, Hrvatski sabor je 21. listopada proglasio Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa, a koji se ove godine obilježava po drugi puta.

Tim povodom na području Siska, Kutine, Novske, Hrvatske Kostajnice i Dvora provodile su se preventivne aktivnosti. Policijski su službenici tijekom jučerašnjeg dana informirali građane o opasnostima u prometu. Upravo su greške sudionika u prometu glavni uzročnici najtežih prometnih nesreća, a četiri glavne ubojice u cestovnom prometu su vožnja u alkoholiziranom stanju, prekoračenje brzine, korištenje mobitela tijekom vožnje i nevezanje sigurnosnim pojasom. Policijski službenici dijelili su stoga edukativne letke sudionicima koji su bili zatečeni protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Vozačima želimo poslati sljedeću poruku:

Dragi vozači, niste više djeca, već ste odrasle osobe. Ljudi koji su sjeli za volan automobila time postaju odgovorni i za svoje i za tuđe živote.