Održana Skupština DVD- a Vidrenjak

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vidrenjak održalo je 84. redovnu godišnju Skupštinu. „DVD Vidrenjak stožerno je društvo u Općini Velika Ludina, broji 122 člana, od toga 20 operativnih. Prošle godine imalu smo 9 intervencija na kojima su sudjelovala 42 vatrogasca“ – istaknuo je predsjednik Branko Moguljak.

Ovo društvo u prošloj je godini sudjelovalo i na proslavi blagdana sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, proslavi 25. obljetnice tvrtke Vatropromet, na pokazno-taktičkoj vježbi u Katoličkom Selišću, u svibnju – Mjesecu zaštite od požara održalo je vježbu na pogonu PSP-a Okoli, a održalo je i vježbu evakuacije i gašenja požara u Dječjem vrtiću Ludina. Također, društvo je bilo na raspolaganju građanima za potrebe prijevoza pitke vode, te je ostvarilo uspješnu suradnju s prijateljskim udrugama i vatrogasnim društvima.

U Planu za 2020.godinu uz sudjelovanje na intervencijama, ističu nastavak edukacije i osposobljavanja članova, nabavku potrebne opreme te održavanje postojeće, organizaciju taktičkih vježbi te obilježavanje Mjeseca zaštite od požara, kao i blagdana sv. Florijana.

Ovogodišnja Skupština bila je prilika i za dodjelu priznanja i odlikovanja članovima za višegodišnji angažman u Društvu među kojima se posebno ističu Spomenice za 10. godina djelovanja, a koje su dodijeljene Toniju i Roniju Rajtori, Lei i Lari Plaščar te Zvonku Vukoviću, dok je Spomenicu za 30. godina djelovanja dobio Marko Stažić. Brončanu vatrogasnu plamenicu za hrabrost i požrtvovnost dobili su Josip Novak i Dejan Moguljak, dok su Brončanu medalju dobili: Dražen i Antonija Belic, Valentina Šćuri, Irena Marković Šćuri, Katarina Moguljak, Mirjana Rajtora i Vedran Bistrički. Srebrna vatrogasna plamenica dodijeljena je Josipu Maureru i Marku Stažiću, a Srebrna vatrogasna medalja Kreši Maureru i Zlatku Mikacu.

Čestitke DVD-u Vidrenjak na uspješnom radu su među ostalim gostima uputili delegat Vatrogasne zajednice Općine Velika Ludina Dražen Pleše, tajnik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Vlado Brlečić, direktor Vatroprometa Nenad Radojčić, te zamjenik općinskog načelnika Dražen Kralj.