Caritas župe Popovača iskazuje brigu o potrebitima u vrijeme epidemije

Caritas župe Sv. Alojzija Gonzage u Popovači održao je hitni sastanak u ponedjeljak, 16. ožujka, povodom sve ozbiljnijih mjera zaustavljanja širenja epidemije virusa COVID-19. Odlučeno je da će se pomagati starijim i nemoćnim župljanima na razne načine. Osigurana su sredstva, naručene namirnice koje bi im se mogle dostavljati, volonteri caritasa po potrebi će donositi i lijekove iz ljekarne. Za ovu situaciju aktivirano je petnaestak volontera caritasa, pozvani su i svi ostali na pomaganje bližnjima u potrebi. U župi za sada ima oko 180 ljudi koji se ispovijedaju u kući. Smatra se da će u ovoj situaciji upravo oni biti najpotrebniji brige.

 Epidemija je ozbiljno shvaćena na području župe, a mjere zaštite provode se od 12. ožujka. Iz tiska je upravo izašao i izvanredni župni listić o novonastaloj situaciji koji svi župljani dobivaju na svoju adresu.

Dodajmo da popovački caritas godinama revno izvršava brigu za potrebite župljane. Od Božića povećan je broj obitelji koje su korisnici caritasa. Sada caritas skrbi za 35 obitelji (oko 100 vjernika), a povodom blagdana obraduje i najpotrebnije pacijente neuropsihijatrijske bolnice darivajući ih s 200 paketića. Sav prihod caritasa od sada je na odvojenom podračunu župe, a novčana sredstva skuplja od prodaje proizvoda koje izrađuju vjernice župne zajednice kreativne radionice.