Završeni radovi izgradnje pješačke staze u Gornjoj Jelenskoj

U naselju Gornja Jelenska na području Grada Popovače završeni su radovi 4., ujedno i posljednje faze  izgradnje pješačke staze s oborinskom kanalizacijom.

Kroz četiri faze provedbe izgrađena je pješačka staza u  ukupnoj dužini od 1 kilometra i 500 metara. Riječ je o pješačkoj stazi koja se prostire kroz uži dio centra te povezuje mjesnu crkvu, pučki dom, područnu školu i industrijsku zonu, a čime su se osigurali sigurnosni uvjeti pješaka u najfrekventnijem dijelu Gornje Jelenske, pojašnjava gradonačelnik Josip Mišković.

„Ukupna investicija je na razini od oko 2.5 milijuna kuna s obzirom da je dio terena bio iznimno zahtjevan, trebalo je riješiti i odvodnju uz dio županijske ceste, a bilo je i određenih problema s prihvatom vode s okolnih terena. Investiciju je financijski pomoglo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU te  Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, u iznosu od oko 500 tisuća kuna, te je sada nakon 3 godine napokon i završena.“ Grad Popovača nastavlja s ulaganjima u ovo naselje. “Prije svega radi se o nastavku održavanja nerazvrstanih cesta, tu je cesta u naselju Kamenica i cesta prema Paklenici. One su u dosta lošem stanju i planiramo presvući dio asfaltnog područja. Također, planira se i proširenje javne rasvjete i to u dijelu Paklenice i Novom brdu, dok ćemo u cijelom naselju zamjeniti živinu rasvjetu s led rasvjetom. U ovoj se godini planira i izgradnja ograde na groblju, te unutarnje uređenje društvenog doma“ – najavio je gradonačelnik Josip Mišković.