Na sjednici Županijske skupštine o koronavirusu – “nema mjesta panici”

Na 18. sjednici Županijske skupštine aktualizirana je i tema Korona virus. Što Županija poduzima u osiguravanju dobrobiti građana u svezi pojave koronavirusa, zanimalo je vijećnicu HNS-a Adelinu Ivković.

Župan Ivo Žinić istaknuo je kako je još u prvom mjesecu osnovan Stožer za obranu od koronavirusa te bez obzira što je „problem sada tu“, naglasio kako „nema mjesta panici“. „Za sada u našoj županiji nemamo pozitivnih nalaza“ – zaključio je župan.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Inoslav Brkić dopunio je odgovor istaknuvši kako je Sisačko-moslavačka županija spremna suočiti se s ovim problemom. „Osobe, s područja naše županije, koje su boravile u pokrajini Venetto, nalaze se u kućnoj izolaciji, pod kontrolom infektologa. U bolnici imamo spremnih osam izolacijskih jedinica za 32 pacijenta, što se može po potrebi i povećati. Nalazi onih za koje se sumnjalo da postoji mogućnost zaraze su negativni“ – naglasio je dr. Brkić dodavši kako je suradnja svih ustanova u zdravstvu koordinirana, Zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za hitnu medicinu i OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak.