Održana prva Ciklokros utrka u Kutini

Biciklistički klub „Kutina“ u suorganizaciji sa Sportskim centrom Kutina u  sklopu Ciklokros lige sjeverozapadne Hrvatske organizirao je Ciklokros utrku. Liga se održava u 10 kola, a Kutina je organizirala 8. kolo.

Kako napominju organizatori, ovo je prva biciklistička utrka bilo koje vrste koja je održana u Kutini. „U utrci su u 5 kategorija nastupila 34 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije, a od toga su bila i 3 člana Biciklističkog kluba Kutina.  Zahvaljujemo se svima koji su podržali ovaj događaj i nadamo se da su svi na kraju otišli svojim kućama zadovoljni. “ – poručuju iz Biciklističkog kluba „Kutina“.

Medalje pobjednicima su podijelili Ivana Grdić, direktorica Turističke zajednice grada Kutine i gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić.

„Drago mi je da je Kutina prepoznata kao destinacija za razne aktivnosti i sportove te svojim potencijalom oduševljava nas kroz sva četiri doba“ rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Za sve znatiželjne, ciklokros je jedna od disciplina biciklizma koja se vozi po off road terenu dok su utrke kružnog tipa te se voze po travnatim, blatnim ili pješčanim površinama, te jako malim dijelom mogu sadržavati i asfaltiranu površinu.