Na području PU sisačko-moslavačke obilježen „Mjesec borbe protiv ovisnosti“

Policijska uprava sisačko-moslavačka je nizom preventivno represivnih aktivnosti obilježila  „Mjesec borbe protiv ovisnosti“ (15. studenoga do 15. prosinca). Kako bi senzibilizirali javnost na problem svih oblika ovisnosti, osobito droga, u provođenju preventivnih aktivnosti, policijskim službenicima su se pridružili partneri, djelatnici nadležnih Gradskih društava Crvenog križa te je proveden niz preventivnih aktivnosti.

Uz podjelu promotivnih letaka i edukativna predavanja za učenike ističemo kako su policijski službenici Ureda načelnika u Osnovnoj školi Zvonimira Franka u Kutini održali i edukativna predavanja za roditelje učenika osmih razreda na temu zaštita maloljetnika i ovisnosti koje vrebaju u svakodnevnom životu.

Osim po pitanju prevencije, policijski službenici su u Mjesecu borbe protiv ovisnosti provodili i represivne mjere u vidu pojačanih aktivnosti “Ulična redukcija droga“. Tako je u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca ukupno izvršeno 29 zapljena, a zbog izvršenih zapljena ukupno je prijavljeno 25 osoba. Ukupno je kontrolirano 874 vozača na prisutnost alkohola, od toga je prekršajno prijavljeno 50 osoba-vozača, 25 podnesenih prekršajnih prijava te je kod 70 vozača utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

Svim tim preventivnim i represivnim aktivnostima koje je Policijska uprava sisačko-moslavačka provela nastojalo se senzibilizirati javnost da je ovisnost ozbiljan društveni problem u čije se rješavanje trebaju uključiti sve relevantne institucije jer se samo zajedničkim naporima možemo uspješno boriti protiv zlouporabe svih sredstava ovisnosti.