U Velikoj Ludini održani 5. Folklorni i tamburaški susreti djece i mladih

Kulturno-umjetničko društvo „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine  po peti je puta organiziralo Folklorne i tamburaške susrete djece i mladih. U Društvenom domu Velika Ludina okupilo se oko 130 mladih folkloraša i tamburaša koji su svojim nastupima izmamili osmijeh, te ugodno iznenadili kvalitetom svojih izvedbi.

Cilj ovih susreta je promocija tradicijske pjesme, plesa, tambure i tamburaške glazbe, te susret i druženje mladih zaljubljenika u tradiciju. „Narodno stvaralaštvo naše domovine je bogato, a na ovaj način želimo pučanstvu prenijeti i dio te bogate tradicije. Ono čime se sudionici programa bave, folklor, kroz povijest a i danas, stvara zajedništvo, a svjesni smo da nas jedino zajedništvo može sačuvati od nepredvidivih vremena. Tradicija je usmena predaja običaja,  znanja i vještina koja se prenosi s generacije na generaciju, a mi smo ponosni na susrete jer dokle god djeca i mladi prezentiraju tradicijske igre, pjesmu, ples i glazbu, čuvaju nacionalni identitet naše zemlje, te prenose pozitivne i plemenite vrline koje su im njihovi voditelji usadili“ – ističu u društvu.

U programu su sudjelovali: KUD „Potočanka“ iz Potoka,  KUD „Jelenčanka“ iz Gornje Jelenske, T.O. „Janko Stjepušin“ Martinska Ves, KUD „Moslavina“ Kutina, KUD „Stružec“ Stružec, KUD „Repušnica“ Repušnica te domaćini, djeca iz KUD-a „Mijo Stuparić“.

„Nadamo se da će ova manifestacija potaknuti što više ljudi da se aktivno bave pjevanjem, plesanjem i sviranjem, te da nam se pridruže“- zaključilo je vodstvo društva.