Zajednica kulturno umjetničkih udruga SMŽ organizira radionice vokalnih tehnika pučkog pjevanja i folklora

Zajednica kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije  sa željom za poboljšanjem i unapređenjem rada i izvedbi folklornih društava, zborova i pjevačkih skupina  organizira Radionice vokalnih tehnika pučkog pjevanja i folklora koje će se održati  16. i 17. studenoga 2019. godine.

Voditelj radionice vokalnih tehnika pučkog pjevanja je dr.sc. Joško Ćaleta, etnomuzikolog, glazbenik i skupljač hrvatskog tradicijskog glazbenog narodnog blaga, dok će radionicu folklora voditi prof. Krunoslav Šokac, nastavnik glazbenog i plesnog folklora, likovnog folklora, osnova koreografije, te narodnih plesova u Školi za klasični balet u Zagrebu, koreograf i vrsni poznavatelj hrvatskog tradicijskog plesa.

Na radionici će se obrađivati tehnika izvornog pučkog pjevanja napjeva i tematika scenskog izvođenja pjesama i plesova s područja naše županije, odnosno s područja Posavine, Pokuplja, Moslavine, Banovine, Zapadna Slavonije i Turopolja.

Voditelji i članovi kulturno-umjetničkih društava, folklornih ansambala, zborova, pjevačkih skupina i drugih članica Zajednice mogu se prijaviti na radionice putem e-mail Zajednice zajednica.kultura@smz.hr, najkasnije do 12. studenog 2019.godine.

Više informacija o radionicama, rasporedu i mjestu održavanja, zainteresirani mogu pronaći na mrežnoj stranici Zajednice kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije (http://zkuu-smz.hr ).