Povećane božićnice za umirovljenike s mirovinama do 2000 kn

Kutinski umirovljenici s mirovinama manjim od 2000 kn i ove godine dobit će božićnicu, ali ona će biti veća nego što je bila prethodne godine. Najavio je to gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa suradnicima na konferenciji za novinare uoči predstavljanja nacrta prijedloga proračuna za 2020.
 

„Želimo obavijestiti kutinsku javnost da se Koalicija na vlasti prilikom kreiranja proračuna za 2020. godinu, ali i prilikom realizacije proračuna za 2019. odlučila na podjelu potpora, odnosno božićnica umirovljenicima. Novost je da je maksimalan iznos potpore podignut s lanjskih 300 na ovogodišnjih 400 kn za sve koji imaju mirovinu manju od 1000 kn. Za umirovljenike s mirovinom od 1000 do 2000 kn potpora će iznositi 300 kn. To je značajno podizanje praga potpore i očekujemo da ćemo u tu svrhu potrošiti oko 500.000 kn te da će odaziv umirovljenika biti dobar“.
   Predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić rekao je kako će se s ovakvom praksom nastaviti do kraja mandata “To je bilo i predizborno obećanje ove Koalicije i mislim da umirovljenici mogu biti zadovoljni. Za ostvarenje ove potpore trebaju se javiti odjelu za društvene djelatnosti do kraja mjeseca, ali ako ne stignu mogu i u 12. mjesecu. Potrebno je donijeti osobnu iskaznicu na uvid ili uvjerenje o prebivalištu, presliku od isplate mirovine i presliku tekućeg računa“.
   Zamjenik gradonačelnika Damir Markuš rekao je kako će svi umirovljenici poštom kući dobiti obavijest na koji način mogu realizirati ovu potporu, a sa svime je upoznat i Odbor za umirovljenike Grada Kutine s kojim su surađivali u donošenju ovakve odluke.
 

U ime Odbora za umirovljenike Grada Kutine obratila se Marica Rumišek: “Zahvaljujem gradonačelniku i Koaliciji na vlasti na donošenju ovakve odluke o kojoj se i cijeli Odbor za umirovljenike pohvalno izrazio. Nadam se da ćemo i ubuduće imati potporu Grada Kutine. Bilo bi dobro da ne moramo dijeliti takve božićnice, da imamo veće mirovine, ali eto tako je“, rekla je Rumišek te svim umirovljenicima čestitala Božić i božićne blagdane.
Za dodatne informacije oko ostvarivanja ove potpore, na koju ima pravo oko 2000 umirovljenika s područja Grada Kutine, mogu se obratiti u Odjel za društvene djelatnosti, a sve je objavljeno i na službenoj gradskoj stranici www.kutina.hr