Pojačane aktivnosti policije za „Martinje“

U vrijeme prošlogodišnje proslave „Martinja“ na prometnicama Policijske uprave sisačko-moslavačke evidentirano je 12 prometnih nesreća, od kojih tri nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške, dvije lakše tjelesne ozljede, dok je u devet nesreća nastala samo materijalna šteta. U jednoj prometnoj nesreći jedan sudionik je bio pod utjecajem alkohola, dok je u nadzoru prometa zatečeno 38 alkoholiziranih vozača.

Kako se i ove godine upravo povodom „Martinja“ na prometnicama očekuje veći broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića, policijski službenici će na području cijele Policijske uprave pojačano poduzimati mjere i radnje prema vozačima.

Pojačane aktivnosti počet će se provoditi od 8. studenog i trajat će do utorka, 12. studenog, a bit će provedene posebne ciljane akcije usmjerene na alkoholizirane vozače te će na prometnicama biti nazočan veći broj policijskih službenika.

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 9./10. studenoga, bit će provedena akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu, u koordinaciji sa PU zagrebačkom i PU bjelovarsko-bilogorskom, kada će se pojačano procesuirati prekršaji upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, ali i svi drugi prometni prekršaji koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s događanjem prometnih nesreća, naročito prekršaji iz skupine tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Cilj provođenja ovih pojačanih aktivnosti ponajprije je sprječavanje prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama, koje su u deset mjeseci ove godine na području naše Policijske uprave odnijele devet života, dok je 111 osoba teško ozlijeđeno. U istom razdoblju 203 alkoholizirane osobe sudjelovale su u prometnim nesrećama, u kojima je 20 osoba teško ozlijeđeno.

„Upozoravamo i apeliramo na sve sudionike u prometu da se pridržavaju zakonskih propisa, da prije ili tijekom vožnje ne konzumiraju alkoholna pića te da poštuju ograničenja brzine kako bi izbjegli neželjene posljedice“ – poručuju iz PU sisačko-moslavačke.