Pastoralni pohod župi Ludina

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno je pohodio župu Ludina. Tom prigodom biskup je posjetio Dječji vrtić Ludina, jednog bolesnika, jednu obitelj te se susreo s vjernicima u kapeli u Okolima. Pastoralni pohod završio je u nedjelju svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela koje je predvodio u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Matom Sukalićem.

U homiliji biskup je izrazio zadovoljstvo viđenim i načinom na koji novi župnik nakon samo dva mjeseca službe koordinira župom. Podsjetivši na svećenički put vlč. Sukalića pozvao je okupljene na još bolju suradnju između župnika i župljana. Govoreći o pročitanoj Božjoj Riječi biskup je rekao kako ono progovara o vječnom životu i tome da mi nismo tek stanovnici ove zemlje, nego da trebamo biti zagledani u budućnost i vječnost.

Na kraju mise okupljenima se obratio i župnik Sukalić zahvalivši biskupu na brizi i molitvi za ovu župu te poručivši kako ovakvi susreti učvršćuju u vjeri cijelu zajednicu.

Nakon mise biskup se u Društvenom domu susreo s članovima župnog zbora i Caritasa, predstavnicima lokalne vlasti te zauzetim vjernicima od kojih će se uskoro formirati novo pastoralno i ekonomsko vijeće, a najavio je i kako će prije Božića posjetiti zatvorenike u Kaznionici u Lipovici koja se nalazi na području ove župe.