Održan 21. Kutina Open 2019.

U povodu Dana grada i 763. obljetnice prvog pisanog spomena imena Kutine, održan je veliki međunarodni turnir u kickboxingu. 21. Kutina Open 2019. okupio je 382 natjecatelja iz 67 klubova koji su došli iz 7 zemalja; Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnika Damir Markuš istaknuvši kako je riječ o internacionalnom kupu kojem je Grad uvijek davao potporu. 

Turniru je nazočio i Tomislav Bilandžić, predsjednik Hratskog kickboxing saveza koji je pri otvorenju rekao kako je  Kickboxing klub „Kutina“ jedan je od najstarijih klubova, a gospodin Josip Cerovec pionir ovoga sporta.  „Mi iz Saveza svake godine rado dolazimo na ovo natjecanje. Drago mi je da to natjecanje iz godine u godinu raste, da je svake godine sve bolje i da svake godine na natjecanje dolaze natjecatelji iz brojnih susjednih nam zemalja“ – istaknuo je Bilandžić.

Kutinčani su se ponovo pokazali kao odlični organizatori,a isto tako i kao natjecatelji. Nastupili su skoro u svim sportskim disciplinama, a pojedini natjecatelji su se natjecali u više kategorija, za što je trebalo puno snage i dobre sportske pripreme.

S ukupno osvojenih 7 prvih mjesta, 4 druga i 8 trećih, Kickboxing klub „Kutina“ zauzeo je drugo mjesto u ukupnom poretku. Najuspješniji klub turnira bio je Masaru Team Bulgaria s osvojenih 19 prvih, 13 drugih i 12 trećih mjesta.