Nastavlja se izgradnja sustava obrane od poplava

U sjedištu Karlovačke županije održan je redovni koordinativni predstavnika Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem.

Uz ostale točke na dnevnom redu sastanka, kojem je nazočio i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, bilo je i izvješće i rasprava o Projektu sustava zaštite od poplave karlovačkog i sisačkog područja.

Podsjetimo, predstavnici Hrvatskih voda, predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, te predstavnici Sisačko-moslavačke županije redovito obilaze područja na kojima prijete poplave.

Kako ističe župan Ivo Žinić, izvrsna suradnja doprinijela je u posljednje 3-4 godine velikom iskoraku u izgradnji vodovodne mreže, kanalizacijskog sustava ali i izgradnji sustava obrane od poplava. „Ove godine će od strane Hrvatskih voda u našu županiju biti uloženo preko 170 milijuna kuna. Također, ne smijemo zaboraviti niti na velike  projekte poput aglomeracije koja je u tijeku, jedna od njih je i ona u Kutini vrijedna preko 500 milijuna kuna“ – rekao je župan Žinić.