Marko Tolja, Mila show i Camerata Cantilly – vikend program uz Dan grada Kutine

Uz Dan grada Kutine POU Kutina večeras u 19.30 organizira koncert Marka Tolje, a sutra glazbeno scensku predstavu pod nazivom Mila show.

Repertoar je sastavljane od laganijh jazz, swing, evergreen i autorskih pjesama u trajanju od 90 minuta. Marko Tolja svestrani je pjevač i kantautor, tijekom karijere održao je niz koncerata, osvojio tri Porina i nastupao s Oliverom Dragojevićem u londonskom Royal Albert Hallu, te ne prestaje oduševljavati vokalnim sposobnostima, a izvrsno plovi vodama različitih glazbenih žanrova. U pratnji dvojice pratećih glazbenika, Marko Tolja će posjetiteljima u Kutini prirediti pravu glazbenu poslasticu koja će biti kombinacija njegovih autorskih pjesama poput »Putujem«, »Tišina«, »Zaplesale su sjene«, ali i svjetskih evergreena. Za sebe kaže:
Iza mene je gotovo 14 godina karijere, nebrojeni nastupi, koncerti u važnim dvoranama i veliko iskustvo. Ali jedna stvar je ostala ista, a to je da i dalje radim glazbu iz čiste ljubavi i raduje me da nisam pristao na razne kompromise koji su mi se putem nudili.

Ulaznica 50 kn, na dan koncerta 60 kn.
Rezervacije su moguće na broj tel. 682-318 uz uvjet preuzimanja ulaznica najkasnije do 4.11. do 15 sati.

U predstavi Mila show sudjeluju: Mila Elegović, Adalbert Turner-Juci, Dance company M, Robert Polgar band, Tessa i Vanja – Balet POU Kutina i Plesna skupina Irish Heart

Subota, 9.11.2019. u 19:30h, Dom kulture, POU Kutina

U neobičnom, koncertom izdanju poznata hrvatska glumica, pjevačica, kantautorica i TV osoba predstavlja svoj novi projekt MILA SHOW. U suživotu različitih kazališnih žanrova Mila Elegović putuje kroz glazbu, prostor i vrijeme spajajući showbuisness smjerove na svoj originalan, showgirl način.
Show koncert izlazi iz okvira cabareta, stendupa i musicla
jer se ova umjetnica poigrava svojom kreativnošću pa tako stvara svoju koncertnu personu, čiju krajnju definiciju ostavlja slušatelju i gledatelju.
Kroz neke poznate, nezaboravne melodije upoznat će vas i sa svojim muzičkim i pjesničkim opusom podržana pjevačem i
glumcem Adalbertom Turnerom, plesačicama koje glume, plešu, pjevaju i glazbenim bandom te gostima koji se mijenjaju iz showa u show.
U Kutini gosti su: Balet POU Kutina i Plesna skupina Irish Heart

Ulaznica 50 kn, na dan predstave 60kn.
Rezervacije su moguće na broj tel. 682-318 uz uvjet preuzimanja ulaznica najkasnije do 4.11. do 15 sati.

Koncert u nedjelju 10. studenog uz Dan grada namijenjen je ljubiteljima klasične glazbe:

Koncert klasične glazbe povodom Dana Grada nedjelja, 10.11.2019. u 19:30h, Dom kulture, POU Kutina

Ulaznice su besplatne i mogu se preuzeti u taništvu POU radnim danima od 7 do 15h, ili rezervirati na tel. 682-318

Camerata Cantilly utemeljena je 2014. godine u Samoboru kao komorni sastav puhačkih glazbala, jedini takvog tipa u Hrvatskoj. Jezgru Ansambla čini klasični puhački oktet sastavljen od para oboa, klarineta, rogova i fagota. Osnivač i umjetnički voditelj Ansambla je klarinetist Mihael Paar.

Premijerni koncert Ansambla održan u lipnju 2014. godine potvrdio je da je riječ o novoj snazi na domaćoj glazbenoj sceni. Trpimir Matasović tako u časopisu Zarez ističe da su članovi Camerate Cantilly potvrdili da se ‘Bečku glazbu (i ne samo Mozartovu) može svirati i drukčije, i kvalitetnije, a i zanimljivije’, dok Snježana Miklaušić-Ćeran u Hrvatskom slovu skreće pažnju na ‘novu glazbenu iskru’ apostrofirajući Cameratu kao ansambl koji je već na samom početku ispunio brojna očekivanja.

Ansambl je u međuvremenu ostvario niz zapaženih nastupa u Hrvatskoj i Sloveniji, kako u okviru koncertnih ciklusa tako i u okviru međunarodnih festivala, te je osim standardnog repertoara u svoje programe uvrstio i obrade djela pisanih za velike simfonijske orkestre, glazbu 20. i 21. stoljeća, te ono što posebno plijeni pozornost – novonastala djela skladana upravo za Cameratu. Francuski skladatelj V. A. Jockin i slovenski skladatelj A. Misson posvetili su svoja djela Camerati Cantilly koja ih je praizvela s velikim uspjehom te ih potom uvrstila u svoj repertoar. Također, Ansambl je u svojoj misiji revitalizacije hrvatske baštine posegnuo za gotovo zaboravljenim Oktetom Borisa Papandopula, djela koje spada u red vrhunskih ostvarenja za Harmoniemusik, a koje je postalo nezaobilazno u programima Camerate Cantilly.

Ovaj programski kolaž pokazuje se sve više kao ispravna smjernica primjerena današnjem vremenu u kojem se Harmoniemusik treba odvažiti na nove iskorake, pritom ostajući vjeran tradiciji i svom izvornom izričaju.

Flauta
Marta Šomođi Homan

Oboe
Vittoria Palumbo
Dario Golčić

Klarineti
Mihael Paar
Bruno Philipp

Rogovi
Miro Markuš
Zoran Katić

Fagoti
Aleksandar Čolić
Vasko Lukas

Kontrabas
Helena Babić

Udaraljke
Goran Gorše