HDZ osvojio 60 od 103 mjesta u Vijećima mjesnih odbora na području Grada Popovače

Posljednje nedjelje u listopadu održani su izbori za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Popovače. Broj članova Vijeća mjesnih odbora, uključujući i predsjednika, kreće se od pet do jedanaest, što se određuje prema broju stanovnika mjesnog odbora. Tako se za mjesne odbore u naseljima Popovača i Voloder odabralo jedanaest članova, za Osekovo, Potok, Stružec, Donja i Gornja Gračenica te Gornja Jelenska po devet članova, Donja Vlahinička sedam, a Ciglenica, Moslavačka Slatina, Podbrđe i Donja Jelenska po pet članova Vijeća.

U Donjoj i Gornjoj Gračenici, Voloderu, Gornjoj Jelenskoj, Osekovu, Potoku, Podbrđu, Strušcu i Popovači, odnosno u 9 od 13 odbora pobjedila je Hrvatska demokratska zajednica, u Moslavačkoj Slatini i Donjoj Vlahiničkoj, odnosno u 2 odbora,  pobjeda je pripala Hrvatskoj stranki prava, dok su u Mjesnom odboru Donja Jelenska i Ciglenica pobjedu odnijele kandidacijske liste grupe birača. Zbirno, od 103 člana Vijeća mjesnih odbora 60 je pripalo HDZ-u, 32 HSP-u, SDP-u 4, HSLS-u 1.

Iako je riječ o najnižem nivou upravljanja lokalnom samoupravom, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković istaknuo je njihovu važnost: „Ono što se pokazalo u proteklim godinama u Gradu Popovača je da su mjesni odbori itekako važni, pogotovo kod savjetodavne funkcije, a isto tako kod rješavanja nekih problema jer smo svjesni toga da ljudi koji žive u svome mjestu, u svome selu, znaju što je najbolje. Pa tako mogu istaknuti da je rad u proteklom razdoblju ovog Vijeća mjesnih odbora bio izuzetno dobar i kvalitetan, pogotovo u manjim sredinama, te je Vijeće uvelike pomoglo i prilikom rješavanja socijalnih pitanja i podjela donacija, a isto tako ključnu ulogu su odigrali i u projektu Zaželi. Oni su pronašli 120 korisnika te smo na taj način uspješno i u vrlo kratkom vremenu realizirali taj program vrijedan gotovo 5 milijuna kuna, financiran sredstvima EU, a zaposlili smo i 30 žena. To je dokaz da su nam Vijeća mjesnih odbora potrebna, te će Grad Popovača i dalje prenosti sve one ovlasti koje je moguće upravo na ta Vijeća“ – zaključio je gradonačelnik. Trenutno je u pripremi i Proračun Grada Popovače za 2020.godinu, a upravo prijedlozi Vijeća mjesnih odbora bit će uvršteni u isti, sukladno financijskim mogućnostima.