Gradonačelnik Babić u obilasku radova na vrtiću i igralištu

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa suradnicima i ravnateljicom Dječjeg vrtića Kutina Sandrom Todorov obišao obnovljena je dječja igrališta u DV „Neven“ i „Maslačak“.

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića obuhvaća neophodna ulaganja u uređenje okoliša i vanjskog terena sa fiksnom opremom te adaptaciju unutarnje dvorane Maslačak koja uključuje oblaganje podnim oblogama. Za ulaganje u uređenje okoliša i vanjskog terena sa fiksnom opremom izrađen je Glavni projekt, a ukupna vrijednost projekta iznosi 943 tisuće kuna od čega Grad Kutina financira sa sredstvima u vrijednosti od 590 tisuća kuna, a Ministarstvo za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku iznosom od 353 tisuće kuna.

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić istaknuo je kako je ovo nastavak radova jer postojeća dječja igrališta nisu adekvatna te sukladno tome zahtijevaju dodatna neophodna ulaganja koja će biti potpuno u skladu sa zakonskim propisima. „Neophodna ulaganja se odnose i na adaptaciju unutarnje dvorane Maslačak. Dosadašnje stanje unutarnje dvorane nije bilo adekvatno za ugodan boravak djece koji uključuje igru i vježbanje. Provedba projekta doprinijeti će značajnom poboljšanju motoričkih sposobnosti djece, sigurnosti djece u prostorijama objekta i izvan njega te ugodnom boravku što će pospješiti kvalitetu kako boravka djece u prostoru tako i rad zaposlenika vrtića“ – pojasnio je Babić.

„Drago nam je da se nakon vanjskog uređenja i energetskih obnova oba naša velika objekta Neven i Maslačak paralelno sa energetskom obnovom vrtića Maslačak realizira i obnova naših igrališta čime ćemo omogućiti djeci nove sadržaje za igru te sprave koje su po zakonu struke sigurne za djecu i sukladno tome izrađene u svim zakonski propisanim normativima“, istaknula je ravnateljica vrtića Sandra Todorov, te dodala kako je ideja da se u spomenutim vrtićima naprave igrališta za djecu prema dobi i uzrastu kako bi se njihove motoričke sposobnosti uspješno razvijale.

Ovo nisu jedini radovi jer Grad Kutina je trenutno u provedbi projekta financiranog iz Programa ruralnog razvoja u sklopu kojeg će se izgraditi i novo igralište u Kutinskoj Slatini u vrijednosti od 400 tisuća kuna.