Humanitarni koncert za stipendistke biskupijske zaklade “Fra Bonifacije Ivan Pavletić”

Prvi koncert u novoj jesenskoj sezoni ciklusa koncerata “Prijatelji za Prijatelje” Biskupijske zaklade “Fra Bonifacije Ivan Pavletić” održan je u nedjelju 23. rujna u Velikom Kaptolu u Sisku. Za studente Zaklade nastupili su flautistica Dijana Bistrović i pijanist Dario Sabol, a izveli su djela J. S. Bacha, F. Chopina, R. Schumanna i F. Poulenca. I ovoga puta izvođači su se odrekli svojih honorara u korist Zaklade, te su tako i sami postali dio mreže prijatelja koji se susreću u nesebičnom darivanju, onih koji daruju i studenata kojima je taj dar namijenjen.

Uz brojne prijatelje koncertu su nazočili i sisački biskup Vlado Košić, generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, te ravnatelj Zaklade Domagoj Mosler koji je istaknuo kako su ovi koncerti postali jedan od prepoznatljivih načina djelovanja Zaklade. Mosler je podsjetio i kako će uskoro biti raspisan natječaj za stipendiranje te će s obzirom na akademsku izvrsnost i socijalni status biti izabrani stipendisti Zaklade za novu akademsku godinu.

Izvođače je publici predstavila autorica ovog ciklusa koncerta i prijateljica Zaklade Tihana Herceg Ivšić, pozvavši publiku na još tri koncerta iz ovog ciklusa do kraja ove kalendarske godine. U petak, 6. listopada u atriju Velikog Kaptola u Sisku nastupit će Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ te Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske, u nedjelju 14. listopada u sisačkoj katedrali nastupit će Siscia Vox Mundi Ansambl, sisački Katedralni zbor i orguljaš vlč. Robert Jakica, a 21. prosinca u sisačkoj katedrali nastupa Siscia kvartet, Siscia Vox mundi ansambl, Tihana Herceg Ivšić i vlč. Robert Jakica na orguljama.

(SV)