Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Sisak, organizira stručni skup naziva „Lokalni izazovi u proizvodnji hrane“. Skup je organiziran u suradnji sa Županijskom komorom Otočac, Županijskom komorom Virovitica i Sektorom za poljoprivredu Hrvatske gospodarske komore, a isti će biti održan 12. lipnja u 10 sati u Županijskom centru u Sisku.
„Svjesni važnosti samodostatnosti u hrani za stabilnost i otpornost našeg društva kroz razmjenu znanja i primjera dobre prakse ovim skupom želimo ukazati na važnost proizvodnje hrane u količinama dovoljnim za naše potrebe. Renomirani stručnjaci iz gospodarstva, akademske zajednice i institucija u svojim izlaganjima govorit će o važnosti Strateškog plana Republike Hrvatske u okviru Zajedničke poljoprivredne politike; budućnosti hrvatske poljoprivrede i prehrambene industrije u vrijeme klimatskih, demografskih i političkih promjena te o važnosti investicija u funkciji povećanja produktivnosti i konkurentnosti u proizvodnji hrane“, ističu iz Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Sisak.
Prijave su moguće putem portala Digitalna komora sve do 10. lipnja ili do popunjenosti kapaciteta dvorane. Tvrtke koje plaćaju članarinu HGK ne plaćaju kotizaciju, a za sve ostale zainteresirane, visina kotizacije za skup je 100 eura plus PDV.