Potpisani ugovori za nastavak izgradnje nogostupa u Batini

U naselju Batina nastavlja se izgradnja nogostupa. U ime gradonačelnika Kutine ugovor o radovima s predstavnicima tvrtke Strabag danas je u Gradskoj vijećnici potpisao pročelnik Odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduard Gelešić.

„To je dio investicije koju smo počeli rješavati 2017. kada smo napravili prvu etapu nogostupa, a ostala je druga etapa u dužini od 540 metara i širini od 1,5 metar. Ovdje je riječ i o  kompletnom rješavanju oborinske odvodnje, stavljanju slivnika i cestovnih ivičnjaka u cijeloj dužini“, objasnio je pročelnik. Grad je proveo postupak natječaja i od 4 ponude poduzeće Strabag bilo je najpovoljnije. Vrijednost radova je 383.541,03 eura s PDV-om.

  U ime firme Strabag ugovor je potpisao prokurist Milivoj Palinić. „Mi s Kutinom surađujemo već nekih 15 godina i svake godine radimo ne nekima od projekata. Sve što smo dosad odradili bilo je obostrano korektno pa će tako biti i s ovim projektom“, rekao je Palinić, te najavio kako s radovima kreću već u ponedjeljak. Ovom prilikom zamolio je mještane Batine za strpljenje, najavljujući da će pojačano raditi i nastojati radove završiti prije službenog roka od 90 dana. Gelešić je dodao kako će se ulazi u kuće uslijed ovih radova građanima vratiti u postojeće stanje ili bolje nego što je bilo.

Nadzor radova obavljat će tvrtka Nord Projekt Biro d.o.o. iz Međurića vlasnika Zdenka Uzela.