Otvorena Ljetna razbibriga

U kutinskom parku otvorena je Ljetna razbibriga. Tradicionalne radionice za djecu organizira Koordinacija Kutina grad prijatelj djece, a održavaju se svakoga ljeta. Iako je bilo pokušaja premještanja radionica ispred POU Kutina, lokacija na Trgu kralja Tomislava pokazala se najboljom za ovakav tip razonode.

„I ove godine djecu očekuje puno sadržaja, odaziv udruga i ustanova koje su se uključile u program je dobar i utorkom i četvrtkom do 18. srpnja djeca nam se mogu pridružiti u parku“, rekla je Vlatka Antolović, voditeljica Koordinacije Kutina grad prijatelj djece. Program otvorenja Ljetne razbibrige otvorio je nastup  kutinskih Mažoretkinja, te predstava popularnog klauna Ludeka „Šalabajzanje“.

Radionice su održale članice Vokalnog sastava Rusalke, Udruga slijepih, Udruga Zelena Moslavina, OŠ Banova Jaruga, te vatrogasci DVD-a Husain među kojima je bio i predsjednik društva Zlatko Podhraški koji je izrazio zadovoljstvo što njihovo vatrogasno društvo sudjeluje u programu. „Djeci želimo na ovaj način pokazati čime se sve vatrogasci bave, dati im mogućnost da se i sami okušaju u nekima od aktivnosti i na taj način ih možda zainteresirati da i oni jednog dana postanu vatrogasci“.

 Ljetnu razbibrigu otvorio je gradonačelnik Zlatko Babić: „Ovo organiziramo da djeci uljepšamo ljetne praznike. Iz godine u godinu djeca posjećuju ove radionice i rado se druže u parku. Svake godine događa se nešto novo i hvala svim udrugama, ustanovama i školama na kreiranju sadržaja“. 

Sljedeće radionice održavaju se u četvrtak 11. srpnja, a djecu očekuju raznovrsni događaji koje su za njih pripremili Modelarski centar, Knjižnica i čitaonica, Udruga OSI, POU Kutina, Streličarski klub Koros i Muzej Moslavine.