Napreduju radovi izgradnje pješačke staze u Podbrđu

Kraju se privode radovi izgradnje 1. faze pješačke staze u Podbrđu. Riječ je o dugo očekivanoj investiciji kojom će se povećati sigurnost prometovanja pješaka, a budući da se ona proteže uz vrlo prometnu županijsku prometnicu koja spaja Popovaču i Sisačko-moslavačku županiju s Podgarićem i Bjelovarsko-bilogorskom županijom.

„Prva faza odnosi se na dionicu od početka naselja, odnosno od Neuropsihijatrijske bolnice do skretanja za Vodenički i Vinogradarski brijeg. Riječ je o vrlo zahtjevnom terenu stoga je bilo potrebno odraditi sustav odvodnje te izgraditi potporni zid.  Širina pješačke staze je 1,5 m, a odradit će se i proširenje asfaltnog kolnika ceste na način da jedan prometni trak bude širine 2,75 m.“ – pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković  istaknuvši kako je ukupna dužina ove staze oko 1,5km te će za nju grad izdvojiti oko 380 tisuća eura.

Radove izvodi tvrtka Lonja Strug d.d., a ugovoreni rok prve faze je kraj mjeseca kolovoza. „Nadamo se da će to tako i biti. Radovi su malo posustali, ali ja vjerujem da ćemo s početkom jeseni imati na korištenje tu vrlo važnu pješačku stazu.“ – istaknuo je gradonačelnik.