Uručeni ugovori o bespovratnim potporama “Turizam plus”

U Osekovu su, 5. lipnja, uručeni ugovori o bespovratnim potporama za sufinanciranje turističkih projekata u sklopu županijskog projekta „Turizam plus“.

Ovim projektom Sisačko-moslavačke županije, putem javnog poziva, dodijeljene su bespovratne potpore za sufinanciranje turističkih projekata radi podizanja konkurentnosti turističkih subjekata s područja naše županije.

„Prepoznali smo ulaganja naših privatnih iznajmljivača i OPG-ova te vinara koji se bave turizmom i registrirani su za turističku djelatnost. Ovim natječajem osigurali smo 160.000 eura od čega je 20.000 eura namijenjeno za vidljivost i promidžbu, a 140.000 eura za unaprjeđenje kvalitete turističke ponude i dodatnih sadržaja. Na ovaj način osiguravamo dolazak većeg broja turista koji dolaze na područje naše županije, a osiguravamo i konkurentnost naših iznajmljivača uz kvalitetan sadržaj i ponudu. U prvoj polovici ove godine imamo veći broj dolazaka turista za čak 16% u odnosu na prošlu godinu, dok je broj noćenja veći za čak 25% . U razdoblju od siječnja do lipnja ove godine imali smo 35.532 noćenja što nam pokazuje da idemo u dobrom smjeru i dalje ćemo kontinuirano poticati razvoj kontinentalnog turizma“ – rekao je tom prilikom župan Ivan Celjak.

Na javni poziv, koji je proveden u razdoblju od 4. ožujka do 2. travnja ove godine, pristiglo je ukupno 47 prijava. Intenzitet potpore za povećanje standarda i kvalitete turističke ponude postojećih turističkih subjekata iznosi najviše do 15.000,00 €, a za ulaganje u marketinške aktivnosti do 500,00 €. Putem dodijeljenih sredstava, turistički subjekti proširit će turističku ponudu izgradnjom bazena, jacuzzija, sauna i glamping kućica.

Županu i županiji na dodijeljenim su sredstvima zahvalile Zlatka Nović, vlasnica kuće za odmor u domaćinstvu iz Volodera, koja je ostvarila bespovratnu potporu za uređenje i opremanje wellness & spa zone te Ivana Vukoje, vlasnica kuće za odmor u domaćinstvu iz Šišinca, koja je ostvarila bespovratnu potporu za kupnju hidromasažne kade.

Domaćin uručenja ugovora o bespovratnim potporama Vladimir Bistrički, koji je također jedan od korisnika ove potpore, zahvalio je županu Celjaku na ovom projektu te je istaknuo kako će dodijeljenim bespovratnim sredstvima izgraditi bazen koji će dodatno unaprijediti turističku ponudu ovog OPG-a.