Umirovljeničke udruge SMŽ na smotri u Kutini

Kutina je ove godine bila domaćin Smotre kulturno umjetničkog stvaralaštva umirovljenika Sisačko moslavačke županije koja je održana u kutinskom Domu kulture.

Udruga umirovljenika Grada Kutine u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i uz potporu Grada Kutine osigurala je prostorne i tehničke uvjete za održavanje smotre u Kutini koja je okupila brojne aktivne članove umirovljeničkih udruga, Popovače, Siska, Lipovljana, Petrinje, Gline i Novske, te domaće Udruge umirovljenika Petrokemije.

 Skupu se u ime organizatora obratio predsjednik Matice umirovljenika Sisačko moslavačke županije, Josip Vrbanac, pozdravljajući sve umirovljenike i zahvaljujući Kutini na dobrodošlici.

U ime gradonačelnika Grada Kutine riječima podrške kulturnom radu umirovljenika obratila se pročelnica za dr. djelatnosti Kornelija Marošević, dok je skup otvorio zamjenik župana Mihael Jurić. On se osvrnuo na projekte koji se na području županije realiziraju kako bi se podigao umirovljenički standard s naglaskom na Kutinu i ovdašnje povećanje smještajnog kapaciteta za starije i nemoćne.   


  Umirovljenici su predstavili presjek svoga rada najviše  zborova, ali i dramsko scenskog stvaralaštva te su umirovljenici imali priliku vidjeti i domaće glumce okupljene u Amaterskom kazalištu Beskućnici. Jedni drugima bili su podrška, a druženje je nastavljeno i nakon programa.