U NPB “dr. Ivan Barbot” Popovača održan “Zeleni sajam zdravlja”

Povodom Dana Sisačko-moslavačke županije, u organizaciji Neuropsihijatrijske bolnice „dr. Ivan Barbot“ Popovača, u bolničkom perivoju, 4. lipnja, održan je „Zeleni sajam zdravlja“.

Cilj održavanja sajma bio je podizanje svijesti o prevenciji bolesti, briga o mentalnom, ali i cjelokupnom zdravlju uz predstavljanje svih djelatnosti koje bolnica obavlja.

Posjetiteljima su u ugodnom okruženju na Sajmu ponuđeni brojni sadržaji kao što su besplatna savjetovanja, analize i mjerenja referentnih vrijednosti šećera, masnoće, krvnog tlaka i IBM-a, predstavljanje smjernica pravilne prehrane, medicinskog wellnessa te vježbanja uz fizioterapeute i sportskog trenera. Na Sajmu su svoje aktivnosti predstavile različite ambulante odnosno poliklinike i službe, a na „90 godina humanosti u službi zdravlja“ ove ustanove podsjetila je bogata izložba.

Obilježavanje Dana Sisačko-moslavačke županije uz navedene aktivnosti popraćeno je glazbenim programom u izvedbi pacijenata.

Zeleni sajam zdravlja, u pratnji v.d. ravnateljice bolnice Ljiljane Božić posjetili su gradonačelnik Popovače Josip Mišković, voditeljica gradske Turističke zajednice Ksenija Tomac Špoljarić, ravnateljica OŠ Zorka Sever Zvjezdana Martinec sa suradnicima, ravnateljica dječjeg vrtića Popovača Andreja Zeman sa suradnicima, Udruge umirovljenika i branitelja s područja Sisačko-moslavačke županije te brojni posjetitelji koji su svojim dolaskom doprinijeli i iskazali interes o podizanju svijesti i važnosti brige o zdravlju.

„Zeleno je boja mentalnog zdravlja, a Neuropsihijatrijska bolnica „dr. Ivan Barbot“ Popovača nositelj je projekta ”Zelene bolnice” u cilju poticanja zdravog stila življenja.“ – poručili su iz popovačke bolnice.