Školski sportski savez nagradio najuspješnije sportaše

Školski sportski savez Kutine danas je održao svečani prijem u Domu kulture u povodu dodjele nagrada i priznanja učenicima i voditeljima za postignute rezultate na školskim sportskim natjecanjima u ovoj školskoj godini.


 Predsjednica Školskog sportskog saveza Jasminka Molnar ponosna je na sudjelovanje i rezultate učenika i voditelja kutinskih osnovnih i srednjih škola: “Dodjelili smo ove godine čak 111 nagrada. Pohvaljujem rad učenika i njihovih voditelja iz kutinskih osnovnih i srednjih škola. Učenici ove godine imaju osvojena prva mjesta u županiji, poludržavnim čak i državnim natjecanjima. Na taj način promoviraju sport, ali i svoju školu i svoj grad“, rekla je predsjednica Saveza.

 Gradonačelnik Kutine sa suradnicima danas je imao čast uručiti nagrade uspješnim mladim sportašima. Pohvalio je rad Školskog sportskog saveza i istaknuo kako Grad ima u planu povećanje sredstava za sport. „To je izuzetno važno. Kako kroz sport u osnovnim školama, tako i kroz sportske klubove NK Moslavinu i RK Moslavinu koje imaju i ekipe dječjeg uzrasta, te sve ostale klubove, atletske, borilačke i druge. Cilj nam je što više djece uključiti u sport“, rekao je gradonačelnik. 

 Ema Križanec uspješna je mlada atletičarka AK Moslavine koja je među nagrađenima u sklopu školske ekipe OŠ Zvonimira Franka. Postigli su prvo mjesto u atletici za 7. razrede i uživa u bavljenju atletikom.

 Među nagrađenim dječacima je i Fran Podhraški iz OŠ Stjepana Kefelje. Oni su bili prvaci na županijskom natjecanju iz crossa, a uz atletiku Fran trenira i u NK Moslavini.  

Program su uveličali učenici OGŠ Borisa Papandopula Lana Malkoč i Karlo Plander koji su se predstavili na harmonici. Plesne točke izvele su učenice Područne škole Repušnica, dok su učenice OŠ Vladimira Vidrića izvele koreografiju Plesom protiv TV-a kojim su osvojile 3. mjesto.