S njive na stol

Na gradskoj tržnici u Kutini uručeni su certifikati “S njive na stol – proizvodi hrvatskog seljaka” poljoprivrednim proizvođačima i vlasnicima OPG-ova koji svoje proizvode prodaju na Gradskoj tržnici Kutina. Dodijeljeno je 35 certifikata. “To pokazuje da su proizvođači i kupci stekli povjerenje, jer ovaj certifikat jamči kupcima da su proizvodi koje kupuju na gradskoj tržnici u Kutini, domaći proizvodi koje su naši vrijedni prodavači sami uzgojili na svojim gospodarstvima i prodaju ih doslovno s njive na stol.”, rekao je Dubravko Obadić, voditelj gradske tržnice. Dodao je kako gotovo svi prodavači na tržnici imaju ovaj certifikat.
Kumice i prodavače koji prodaju svoje domaće proizvode sa svojih njiva na stolu Gradske tržnice u Kutini kupci prepoznaju po žutim majicama i zelenim pregačama.
Gradska tržnica Kutina nositeljica je certifikata Seljačka tržnica koji joj je dodijelila Udruga hrvatskih tržnica. Tako je kutinska tržnica stekla pravo za izdavanje certifikata te je obišla i ocijenila OPG-ve i dodijelila 35 certifikata proizvođačima hrane s područja Grada Kutine.
Certifikat “Proizvod hrvatskog seljaka” ima za cilj olakšati proizvođačima hrane izravnu prodaju svojih proizvoda potrošačima, uz jamstvo podrijetla proizvoda. Time se potiče zaštita i promocija domaće proizvodnje.