Otvoren foto natječaj Volim svoju županiju

Hrvatska zajednica županija devetu godinu za redom organizira natječaj za izbor najboljih fotografija iz svih hrvatskih županija. Natječaj je otvoren do 16. lipnja ove godine, a najbolje fotografije prema mišljenju žirija, postat će dio jedinstvene izložbe s motivima iz svih županija.

Svi ljubitelji fotografije, bilo da se radi o profesionalnim ili amaterskim fotografima, pozvani su da se uključe u priču koja traje već devet godina, a cilj je pokazati detalj, motiv, posebnost svakog kraja Hrvatske.

Svoje fotografije možete prijaviti u tri kategorije: glavni fotonatječaj, slike s dronovima te kategorija Hrvati izvan Hrvatske. U kategoriji glavni fotonatječaj žiri će odabrati 21 fotografiju iz svake županije po jednu koje ulaze u postav izložbe „Volim svoju županiju“. U kategoriji slike s dronovima žiri će odabrati tri fotografije snimljene dronom, a u kategoriji Hrvati izvan Hrvatske, žiri će odabrati tri fotografije koje prikazuju hrvatske županije, a koje su snimili autori koji žive izvan Hrvatske.

Podsjećamo, natječaj „Volim svoju županiju“ pokrenula je Hrvatska zajednica županija 2016. godine, prvenstveno zbog promocije posebnosti svih hrvatskih županija. Svake godine stručni žiri odabire najbolje fotografije iz svih županija koje ulaze u postav putujuće izložbe. Izložbe su do sada otvorene u mnogim gradovima, građani su imali priliku vidjeti ovu jedinstvenu izložbu. Svake godine, nakon otvaranja posljednje izložbe, cijeli postav donira se jednoj ustanovi na čijim zidovima nastavlja pričati priču o ljepotama hrvatskih krajeva.

„Sveukupno smo u proteklih osam godina vidjeli gotovo deset tisuća fotografija amaterskih i profesionalnih fotografa koji su prenijeli tradiciju, običaje i ljepote svojih krajeva. Pozivamo Vas da i ove godine budete dio priče o ljepotama Lijepe Naše i pritom osvojite vrijedne nagrade“ – poručuju iz Hrvatske zajednice županija.