Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o projektima

U okviru Aktualnog sata 32. sjednice Gradskog vijeća Popovače vijećnici su iskazali interes za niz tema, među kojima i za projekte grada i gradskih poduzeća.

Hrvoje Vuić (HDZ) upitao je hoće li uvođenje nove djelatnosti distribucije plina u KSP-u odraziti na povećanje komunalne naknade i troškova odvoza otpada. Gradonačelnik Josip Mišković je u odgovoru napomenuo kako je do ove inicijative došlo prije svega kako bi se time izbjegle sve teškoće s kojima se trenutno građani i grad suočavaju, a otkada je Moslavina plin otišla u stečaj. Ovo je samo prvi korak u tom postupku te se ta nova djelatnost ne bi trebala odraziti na cijenu komunalne naknade i odvoza otpada.

Vijećnik Roman Rosavec (HDZ) upitao je jesu li izvršene sve financijske obveze koje se tiču kupnje dijela nove zgrade gradske uprave te je li bilo kakvih aneksa ugovora s vlasnikom u kontekstu porasta troškova u međuvremenu. Što se tiče kupnje, ona je još u tijeku, ali aneksa nije bilo. U konačnici, sukladno planu, cijena kvadrata novog prostora iznosi oko 1.270 EUR/m2, pojasnio je gradonačelnik i zaključio je kako će otkup biti završen do kraja mandata.

Predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a Katarina Uremović izrazila je interes za otvorenje nove Katoličke gimnazije u Popovači te isplate jednokratnih pomoći i ostalih potpora iz socijalnog programa.

Što se tiče Katoličke gimnazije, gradonačelnik je napomenuo kako će, ako prostor zgrade koja je namijenjena za tu potrebu ne bude uređen, budući da se još uvijek čeka određena dokumentacija resornog Ministarstva, alternativa za prvu godinu rada biti OŠ Zorke Sever. Vezano uz isplatu pomoći gradonačelnik je napomenuo kako se dio odnosi na isplatu uskrsnica, dok će o ostatku vijećnici biti dostavljen pisani odgovor u obliku koji je zakonski moguć.

Vijećnik Rizo Mešić (SDP) upitao je za tijek aktivnosti na izgradnji pješačke staze u Podbrđu. Kako je pojasnio gradonačelnik, radovi su u malom zaostatku sukladno terminskom planu, no, s boljim vremenskim prilikama i povećanjem broja radnika na gradilištu oni bi trebali biti završeni u roku, do mjeseca kolovoza.

Vijećnika Ivicu Kesera (HDZ) zanimao je nastavak izgradnje Športsko- rekreacijskog centra Moslavac. Gradonačelnik je uz ovu temu rekao kako se pokušava pronaći model po kojem bi se taj projekt uspio završiti vlastitim sredstvima grada, do kraja aktualnog mandata.

Planira li se izgradnja ograde i staza na groblju u Potoku te sanacija Vatrogasnog doma  u Donjoj Jelenskoj, pitao je na kraju Aktualnog sata vijećnik Branko Gregurek (HDZ).

Radovi na groblju u Potoku odvijat će se sukladno financijskim mogućnostima, a u planu za ovu godinu svakako je uređenje jednog dijela staza, napomenuo je gradonačelnik. Što se tiče Vatrogasnog doma u Donjoj Jelenskoj, u planu je njegova obnova, a prvotno popravak krovišta.