Dan OŠ Ludina

OŠ Ludina 5. lipnja obilježila je svoj Dan. Uz školarce i djelatnike škole, svečanom su programu prisustvovali i brojni gosti. 151. obljetnicu čestitali su im načelnik Dražen Pavlović, bivši ravnatelji i djelatnici, vlč. Josip Bulat te predstavnici mjesnih udruga i ustanova.

Program proslave započeo je turnirom u odbojci na pijesku, nastavljen je podizanjem nove Zelene zastave povodom obnavljanja dijamantnog statusa Međunarodne eko-škole, dok je u završnom dijelu održan svečani program učenika i njihovih mentora prostoru velikoludinskog Društvenog doma.

Tom prigodom pjevalo se, glumilo, plesalo, sviralo i recitiralo, a prezentirani su i prigodni audio i video zapisi o aktivnostima i projektima koji se provode te je predstavljen rad Učeničke zadruge „Jabuka“. Uz školarce, svoje su aktivnosti predstavili i gosti, članovi Akrobatskog Rock’n’Roll kluba MEGARock i KUD-a „Mijo Stuparić“.

Ravnatelj škole Tomislav Pavlović podsjetio je na uspješne trenutke školstva u proteklom jednogodišnjem razdoblju te je zahvalio pojedincima, ustanovama i udrugama koji su doprinijeli razvoju obrazovanja, ali i škole kao građevine, koja je i ove godine zasjala u novom ruhu. 

Ovu školu pohađa 171 učenik u 16 razrednih odjela, koji polaze matičnu i četiri područna odjeljenja u Okolima, Gornjoj Vlahiničkoj, Katoličkom Selišću i Grabričini. O njima brinu 52 marljiva djelatnika.