60 godina Vatrogasne postrojbe Kutina

Vatrogasna postrojba Grada Kutine obilježila je 60. godišnjicu rada. Sugrađanima su se predstavili na trgu gdje su izložili svoju opremu te su organizirali i Dan otvorenih vrata, tradicionalnu manifestaciju s poligonima na kojima su se u vatrogasnim vještinama mogli okušati i građani te osobito djeca, koja su se tome najviše veselila. U okviru proslave vrrijednog jubileja Vatrogasna postrojba Kutina organizirala je i vatrogasno natjecane u spašavanju iz dubina i sa visina pomoću užeta, prvo takve vrste u Hratskoj.
60 godina rada Vatrogasne postrojbe Kutine obilježilo je stalno učenje koje je kutinske vatrogasce dovelo na zavidnu razinu obučenosti i opremljenosti kako bi u svakom trenutku u bilo kojoj situaciji bili spremni pomoći u spašavanju ljudi i imovine. „Ne prestajemo učiti i vježbati. Zahvaljujemo građaniima na čestitkama danas i podršci svih ovih desetljeća.“, rekao je Danijel Lipšanski, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Kutina. „Vatrogasna postrojba Kutina profesionalna je postrojba koja uz vatrogasne intervencije obavlja i čitav niz tzv. tehničkih intervencija čiji je broj daleko veći od gašenja požara. Osim pomoći građanima Kutine vatrogasci Vatrogasne postrojbe sudjeluju u pomoći građanima šireg područja u slučajevima prirodnih katastrofa; poplava, nevremena ili potresa. Naš posao nije posao, to je plemenit poziv kojeg živimo.“, zaključio je zapovjednik Vatrogasne postrojbe Kutina.
Kao dio programa uz Dan grada Vatrogasna postrojba Kutina organizirala je i vatrogasno natjecanje u spašavanju iz dubina i sa visina pomoću užeta, koje se provelo na pet radnih točaka u gradu. Najbolje ocijenjen tim na natjecanju bio je tim Vatrogasne postrojbe Zagreb, a sudjelovali su još vatrogasci javnih vatrogasnih postrojbi Split i Požega, postrojbe u gospodarstvu INA vatrogasni servisi iz Siska, dobrovoljni vatrogasci iz Kneginca Gornjeg te Vatrogasne zajednice grada Zagreba.