30 godina Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije

Svečanošću na otvorenom, ispred nove zgrade, prigodno je obilježeno 30 godina djelovanja Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Na proteklih 30 godina osvrnuo se ravnatelj dr. Inoslav Brkić kazavši kako je u ovih 30 godina Zavod odradio mnoge važne zadaće, od onih vezanih za Domovinski rat, do onih vezanih uz brojne epidemije, ali i pandemiju  COVID-19. „Zahvaljujem Županiji, a posebno našem županu! Obnova naše zgrade išla je samo zahvaljujući njemu. A ako imate dobar prostor, onda možete uspješno raditi.” – rekao je dr. Brkić.

Svečanosti su uz djelatnike nazočili i brojni gosti, među kojima i zamjenik župana Mihael Jurić. „Sisačko-moslavačka županija je ponosna na naš Zavod za javno zdravstvo. On je zajedno s nama prošao kroz mnoge izazove koji su prijetili našem stanovništvu. Ti su izazovi uspješno rješavani, zahvaljujući, prije svega, angažmanu osoblja“ – rekao je Jurić i posebno naglasio kako je Sisačko-moslavačka županija, prije svih župan Ivan Celjak, uložila najveći napor za rješenje problema smještaja Zavoda.

Naime, od prošle godine Zavod po prvi puta u povijesti djeluje u vlastitoj zgradi, a radove njezine obnove i uređenja u vrijednosti od oko 220 000 €, financirala je Sisačko-moslavačka županija.

„Omogućili smo kvalitetne uvjete za rad naše ustanove. Ponosni smo na ovaj prostor, kako je uređen, kako izgleda, kao i na zaposlenike Zavoda“ – zaključio je Jurić, posebno naglasivši kako je siguran da i budućnost donosi nastavak dobre suradnje.

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije prepoznata je javnozdravstvena ustanova u sustavu javnog zdravstva Republike Hrvatske. Djelatnost Zavoda organizirana je kroz rad 5 stručnih službi: Službe za epidemiologiju, Službe za zdravstvenu ekologiju, Službe za školsku i sveučilišnu medicinu, Službe za medicinsku mikrobiologiju i parazitologiju i Službe za financijske, kadrovske i opće poslove. Zavod ima ispostave u Petrinji, Kutini i Novskoj te ukupno 85 zaposlenih.