Uspješan sportski dan u Kutini

U organizaciji Školskog sportskog saveza SMŽ na terenima Sportskog Centra Kutina održano je posljednje županijsko natjecanje u ovoj školskoj godini, natjecanje u atletici za učenice i učenike do 6. razreda osnovnih škola.

Natjecanje je otvorio izaslanik župana, predsjednik Saveza Josip Šimunović, naglasivši pritom brigu i pomoć od strane županije u provedbi svih programa.

Riječi dobrodošlice natjecateljima su uputili i predsjednik Gradskog vijeća Kutine Nebojša Čović te ravnatelj Sportskog centra Kutina Renato Habek.

Na natjecanju je sudjelovalo 10 ekipa djevojčica i 11 ekipa dječaka, što čini ukupno 210 učenica i učenika, 20 voditelja, 10-tak volontera.

U kategoriji djevojčica najuspješnije su bile članice Školskog sportskog društva Vidrić, OŠ Vladimira Vidrića iz Kutina, a kod dječaka to su bili članovi Školskog sportskog društva Ribari, OŠ Braće Ribar iz Siska.

Oni će našu županiju predstavljati na Državnom prvenstvu Školskih sportskih društava koje početkom lipnja organizira Hrvatski školski sportski savez u Vinkovcima.

Drugoplasirane ekipe su kod djevojčica ŠSD Ribari i kod dječaka ŠSD VIDRIĆ. Broncom su se okitile djevojčice ŠSD NOVSKA OŠ Novska i dječaci ŠSD DUNJA OŠ Stjepana Kefelje Kutina.