Popovački vijećnici iskazali interes za mnoštvo tema

Na Aktulanom satu 32. sjednice Gradskog vijeća Popovače vijećnici su iskazali interes za niz tema.

Zvonimir Kondres iz Kluba vijećnika HSP-HSLS-SDP upitao je gradonačelnika za financijsku konstrukciju Županijske izložbe stoke i Voloderske jeseni, najstarije manifestacije u županiji. Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je naglasio kako većina sredstava za te manifestacije dolazi iz gradskog proračuna. Što se tiče Županijske izložbe stoke, za nju je osiguran iznos nešto veći od 13 tisuća eura, a dio financijskih sredstava i nagrada prikupit će se i od sponzora. Nažalost, od Županija i Ministarstvo poljoprivrede ovogodišnju izložbu neće pripomoći. Što se tiče Voloderske jeseni, situacija je slična. Većina sredstava, konkretno 94 tisuće eura, osigurano je od strane Grada, a uz sponzore financijski će ju u iznosu od 2 tisuće eura pripomoći i Turistička zajednica RH.

Vijećnik Kondres upitao je i hoće li se ove godine ulagati u županijske prometnice po modelu 50:50. Gradonačelnik je odgovorio kako je Grad nominirao sanaciju ceste u Gornjoj Jelenskoj u dužini od 1,5 km, mostova u Voloder i Gornjoj Gračenici te ceste u ulici Varoš u Strušcu. Odluka se još čeka, a Grad je spreman financirati sve što ŽUC prihvati ili predloži.

Upravo uz prometnice bilo je najviše pitanja.

Predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a Katarina Uremović izrazila je interes za vlasništvo nad česticama obuhvaćenim projektom izgradnje spojne ceste Kolodvorska- Sisačka ulica. Vezano uz navedenu česticu gradonačelnik je istaknuo kako je ona u vlasništvu grada.

Vijećnik Hrvoje Vuić (HDZ) interes je iskazao za novi most prema nogometnom igralištu te nasipavanje bankina u Donjoj Gračenici. „Te investicije su u planu grada, ali njihova realizacija ovisi o financijama. Barem djelomice, one bi se u ovoj godini trebale i odraditi.“ – odgovorio je gradonačelnik. 

Vijećnik Ivica Keser (HDZ) upozorio je na oštećenja kolničkog traka u okviru izgradnje nogostupa u Podbrđa. Gradonačelnik je napomenuo kako dio oštećenja, a koja su nastala prilikom postavljanja rubnika, treba sanirati izvođač radova nogostupa, dok bi se ostatak trebao sanirati naknadno, do jeseni, a što će se pokušati riješiti u dogovoru sa ŽUC-om.

Planira li se sanacija bankina u Donjoj Jelenskoj, pitao je na kraju Aktualnog sata vijećnik Branko Gregurek (HDZ). One su u nadležnosti ŽUC-a, te će se taj problem napomenuti na sljedećem sastanku predstavnika Grada i te tvrtke, pojasnio je gradonačelnik Mišković.