Održana XIV. manifestacija „Banova u srcu“

U Banovoj Jaruzi održani su tradicionalni folklorni susreti pod nazivom Banova u srcu. Organizator koncerta bio je KUD Banova Jaruga. Ovo su XIV. susreti koji su u društvenom domu u Banovoj Jaruzi okupili sudionike nekoliko domaćih folklornih društava i gostiju iz Slavonije.

KUD Banova Jaruga pod vodstvom kutinske etnologinje Slavice Moslavac predstavio je svoj rad, a nastupila je i njihova dječja skupina.

Svoj su folklor i narodne nošnje predstavile i Češka beseda Međurić i Matica Slovačka Međurić.
Gosti iz Moslavine i Slavonije iz Miklouša, Lapovaca i Starih Perkovaca uveličali su ovu manifestaciju na kojoj su posjetitelji mogli uživati u folkloru i raznovrsnom narodnom ruhu.

Manifestaciju je otvorio kutinski gradonačelnik Zlatko Babić, u ime organizatora dobrodošlicu svima zaželjela je predsjednica KUD-a Banova Jaruga, Lidija Balaško. Događaju su prisustvovali i predstavnici Gradskog saveza KUD-ova Grada Kutine Darko Preglej i Jasminka Molnar, te ravnateljica OŠ Banova Jaruga Irena Rukavina. Naime učenici OŠ Banova Jaruga ujedno su i mali plesači dječje folklorne skupine koji nastavljaju prezentirati tamošnji folklor koji ima budućnost. (foto: S. Moslavac)