Krajem travnja u našoj županiji bez posla 5703 osobe

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda u Sisku i Kutini, krajem travnja ove godine registrirane su 5703 nezaposlene osobe, što je na mjesečnoj razini pad nezaposlenosti za 6,4 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost niža za 4,7 posto.

Od ukupnog broja registriranih nezaposlenih osoba u Sisačko-moslavačkoj županiji, najveći broj nezaposlenih je u Sisku gdje posao traži 1112 osoba, u Kutini je bez posla 946 osoba, dok u Novskoj posao traži 707 osoba. Najmanju nezaposlenost ima Općina Martinska Ves gdje je bez posla 47 osoba.

U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost smanjena je u 10 gradova i općina,  od čega najviše u Sisku za 22,6 posto. Povećanje nezaposlenosti zabilježeno je u devet gradova i općina, od čega najviše u Hrvatskoj Kostajnici za 34,2 posto.

Tijekom travnja ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljena je 451 osoba, od čega je 335 osoba došlo izravno iz radnog odnosa, ponajviše iz prerađivačke industrije. Istovremeno, iz evidencije nezaposlenih izašle su 843 osobe, a zaposleno je njih 650 i to ponajviše u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.