“Obitelj i klimatske promjene” – priredba Društva naša djeca

Društvo naša djeca Kutina održalo je svoju tradicionalnu priredbu uz Majčin dan i Međunarodni dan obitelji u kutinskom Domu kulture.

 Ovogodišnja tema priredbe je bila „Obitelj i klimatske promjene“. Tema je to koju Društvo naša djeca stavlja u fokus posljednjih nekoliko godina, budući da je to globalni izazov koji je stavljen pred sve nas, a posebno je potrebno raditi s mlađim naraštajima.

DND cijele godine tematski, kroz razne svoje aktivnosti, usmjerava i osvještava djecu i mlade o ovom problemu tako da se osim kreativnih aktivnosti koje smo mogli vidjeti i na sceni djeca bave i sadnjom cvijeća i drveća, te praktičnim radom.

U skladu s temom svoje su nastupe na ovoj priredbi, koja je održana u suradnji s POU Kutina, izvela djeca svih kutinskih osnovnih škola, Dječjeg vrtića, OGŠ Borisa Papandopula, Učeničkog doma Kutina, Udruge Rondo, Umjetničko-dramskog studija KriD, plesači i tamburaši iz KUD-ova „Moslavina“ i „Ivančice“ te djeca domaćina, Društva Naša djeca Kutina i Dječjeg foruma OŠ Banova Jaruga.

  Predsjednica DND-a Kutina Vlatka Vidiček Dam pozdravila je brojnu publiku koja već godinama prati i podržava rad Društva naša djeca. U ime Grada Kutine događaju je prisustvovala zamjenica pročelnika za dr. djelatnosti, Kornelija Marošević. (foto: gp i S. Vidiček)