130. obljetnica OŠ Popovača

Osnovna škola Popovača bogatim je programom obilježila svoj veliki jubilej, 130. obljetnicu uspješnog rada.

Uz dane otvorenih vrata u matičnoj i tri područje škole, u Potoku, Strušcu i Gornjoj Jelenskoj, tim su povodom organizirane i raznovrsne sportske aktivnosti, Susret zborova osnovnih škola s područja naše županije, izložba „Uspomene koje ne briše vrijeme“ te svečana sjednica Učiteljskog vijeća i prigodan program učenika i djelatnika.

„Programom smo se vratili u stare, dobre dane, kad su naši pradjedovi kretali u školu. Osjetio se tako duh stare školske klupe i čuo naš stari moslavački govor. Ova priča podsjetila nas je na važnost zajedništva, truda i predanosti u našoj Moslavini.  Mnogo se toga promijenilo u tih više od stoljeća, naši učitelji i učenici prolazili su kroz različite izazove i prilike, a svaka je generacija pritom ostavila svoj trag u stvaranju škole i cjelokupne zajednice kakvu danas poznajemo. Dok smo se prisjećali tih prvih koraka, s ponosom smo mogli vidjeti i koliko smo napredovali.“ – rekao je ravnatelj Dražen Mlakar te dodao kako škola trenutno broji 382 učenika u 28 razrednih odjela i 68 djelatnika.

Veliki jubilej OŠ Popovača, koja je sa svojim radom i početkom školstva na ovom području započela davne 1894. godine,  čestitali su brojni gosti, među kojima i gradonačelnik Popovače Josip Mišković te predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić.

Tom prigodom gradonačelnik se prisjetio svojih prvih školskih dana te je pohvalio trud učitelja, učenika i svih djelatnika ove škole koji raznim aktivnostima čine jednu skladnu zajednicu. „Čestitam vam na dugogodišnjem uspješnom i kvalitetnom radu. Kao i do sada, Grad je tu za vas i sve vaše potrebe. S ponosom mogu reći da se Popovača razvija, stvaramo uvjete da imamo bolji život i bolje škole i zahvaljujem svima koji su dali svoj obol u tome.“ – rekao je gradonačelnik.

„Dragi bivši i sadašnji prosvjetni radnici, hvala vam za sve generacije koje su zahvaljujući vama izašle iz ove škole, i zahvaljujući vama postali bolji ljudi. U ime našeg župana, prenosim vam poruku, kako je županija tu za vas i sve vaše potrebe.“ – rekao je predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić uz čestitku učenicima i djelatnicima škole na bogatom programu koji je tom prigodom prikazan.

Pjevalo se, plesalo, recitiralo i glumilo, povezano u temu „Uspomene koje ne briše vrijeme“. U svaki djelić programa mogli su se uključiti brojni posjetitelji, a ponajviše roditelji, bake i djedovi te bivši djelatnici škole. Program je zaključen Himnom škole, a koja je upravo opisala sve spomenuto. „U Moslavini lijepoj, kraju vinograda, stoji škola Popovača, ponos moga grada. Važno nam je svima pomoć pružiti, zagrliti prijatelja s njim se družiti. Važno nam je znanje, ali je važnije kako se dobar čovjek postaje.“ – poručili su pjesmom učenici i djelatnici OŠ Popovača.