Župan Ivan Celjak obišao kutinske srednje škole

Sisačko moslavački župan Ivan Celjak obišao je danas kutinske srednje škole čiji je županija osnivač. Susreo se tom prilikom s kutinskim robotičarima SŠ Tina Ujevića, te obišao novoopremljene kabinete u Tehničkoj školi Kutina.

U Srednjoj školi Tina Ujevića, zajedno s Gradom Kutinom, Sisačko moslavačka županija će financirati putovanje članova robotičkog kluba na Svjetsko natjecanja na Floridu. Župan je s gradonačelnikom Kutine Zlatkom Babićem i ravnateljem škole Sašom Sambolekom porazgovarao s robotičarima koji su se uspješno plasirali na Svjetsko natjecanje „Firts Lego League“ u Floridi. Oni su im tom prilikom predstavili sve što rade u Robotičkom klubu, koji, kako je podsjetio njihov mentor prof. Damir Petravić, radi kao izvannastavna aktivnost.

„Pohvalno je vidjeti učenike koji imaju zahtjevan program u redovnoj nastavi, kako rado dolaze na izvannastavnu aktivnost koja zahtijeva i vrijeme i rad da bi se ostvario ovakav rezultat. To su nove STEM generacije s kojima se ponosimo jer pronose ime ne samo naše škole i grada, nego i cijele Sisačko moslavačke županije“, rekao je prof. Damir Petravić.

„Ovo je sjajan rezultat i pohvala svim učenicima i njihovim mentorima. Sisačko moslavačka županija poduprijet će natjecanje robotičara sa 26.000 eura, ali to je ništa u odnosu na ono što povratno dobivamo od naših učenika. Ovo je razlog zašto na području cijele županije ulažemo i u infrastrukturu i u opremu kako bi stvorili što bolje uvjete u školama, a oni su dobar preduvjet za ovakve rezultate“, rekao je Ivan Celjak.
  Grad Kutina podupire rad kutinskih robotičara od početka natjecanja, a u suradnji sa županijom dat će im potporu i na predstojećem putovanju u Ameriku. Gradonačelnik Zlatko Babić tom je prilikom pohvalio i rad svih ostalih profesora i učenika jer škola je i ove godine bila izvrsna na županijskim i državnim natjecanjima. Ravnatelj škole Saša Sambolek zahvalio je Sisačko moslavačkoj županiji i Gradu Kutini na potpori, te se pridružio dobrim željama upućenim robotičarima.

  U Tehničkoj školi Kutina, u kojoj su nedavno završeni radovi na parkiralištu, u pratnji ravnatelja škole Borisa Bertovića župan je sa suradnicima obišao novoopremljene kabinete: elektropneumatski kabinet, elektro-kabinet u radionici, te kabinet instalater za grijanje i klimatizaciju za čiju je opremu županija izdvojila 36.200,00 eura.

„Osluškujemo potrebe škole i radimo na opremanju kabineta i svemu onome što će unaprijediti nastavu. Iz razgovora s nastavnicima ove škole krenula je ideja o potrebi uvođenja autobusnih linija od Novske, preko Kutine, prema Sisku te sljedeće subote ta linija kreće“, rekao je župan. Posebna autobusna linija subotom će iz Novske kretati u Sisak u 19 sati, a u 2 i 15 ujutro se kreće iz Siska prema Novskoj. 

Ravnatelj škole Boris Bertović zadovoljan je suradnjom s osnivačem i ulaganjima županije u uređivanje i opremanje Tehničke škole. Suvremeni uvjeti rada Tehničkoj školi Kutina dat će sigurno novi zamah i utjecati i na kvalitetu rada u ovoj školskoj ustanovi.