Završen Učenički dom u Sisku

Završen je i opremljen Učenički dom u Lađarskoj ulici u Sisku. Za potrebe Doma potpuno je uređena bivša matična zgrada Strukovne škole Sisak koja se sastoji od podruma, prizemlja i kata. Dom ima 25 učeničkih soba s kupaonicama, kuhinju, blagovaonicu, knjižnicu, sobu za odgajatelja, dnevni boravak, teretanu, praonicu i kotlovnicu. Smještajni kapacitet Doma je 49 učenika koji će tamo biti smješteni već ove jeseni.

„Učenički dom u Sisku je završen i čekamo uporabnu dozvolu koju treba izdati Grad Sisak. Zaista smo sretni što smo našim učenicima koji će biti smješteni u domu uspjeli osigurati sjajne uvjete.“ – rekao je prilikom obilaska župan Ivan Celjak.

U tijeku su i radovi na susjednoj zgradi čiji se dovršetak očekuje do rujna i u kojoj će biti dodatnih 14 soba za učenike.

Uz Učenički dom u Sisku, Kutini i Novskoj, Sisačko-moslavačka županija radi i Učenički dom u Petrinji s ciljem pokrivanja svih dijelova županije te zadržavanja naših učenika na području županije nakon završene osnovne škole. Učenice i učenici se mogu već sada javiti školama u kojima će u jesen pohađati nastavu, kako bi iskazali interes za upis u Učenički dom u Sisku.  „Svi roditelji i učenici koji su zainteresirani, mogu računati na smještaj u Učeničkom domu u Sisku. Zaista smo sretni i zadovoljni jer ovo će puno značiti i djeci i roditeljima zato što je nedostatak organiziranog smještaja za učenike često razlog odlaska učenika u Zagreb nakon završene osnovne škole“ –  zaključio je župan  Celjak.