Predstava za djecu povodom Dana planeta Zemlja

U organizaciji Turističke zajednice Grada Popovače, u tamošnjem je Domu kulture povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje održala predstava „Nemaš pojma Grizlijane“.

Riječ je o predstavi Kazališne družine „Smješko“ iz Zagreba, a koja je upriličena za predškolsku vrtićku djecu te za djecu nižih razreda osnovnih škola.

Predstava je nastala na predlošku istoimene knjige, jednog od omiljenih lektirnih naslova, te je ujedno i jedan od najpopularnijih naslova poznate spisateljice Ane Đokić-Pongrašić.

Riječ je o malom mjuziklu za djecu koji govori o razmaženom i nespretnom medvjediću kojeg je cijeli život hranila njegova mama, pa sam ništa nije znao napraviti. Ipak, jednom kada je krenuo u svijet, malo po malo sve je naučio.

Ova priča metaforički prikazuje s kakvim se sve problemima susreće svaki od mališana pri polasku u školu, kada mora naučiti postati samostalniji i prihvatiti odgovornost, iako bi radije ostao kod kuće na brizi svojim roditeljima. Tako je i medvjedić Grizlijan napokon došao u dob kada mama i tata ne mogu više sve raditi za njega. To prvo prepoznaje mama, koja mu prestane davati sve što mu treba, kako bi se i on odvažio i sam krenuo u svijet i postao samostalniji. Grizlijan upravo to i radi – pokušava se snaći, odnosno sam pronaći nešto za ručak. Pokušao je sam uhvatiti ribu, pticu ili možda ukrasti pokoje jaje, ali nije mu ništa polazilo za rukom. No u zanimljivim susretima i razgovorima s Krokodilicom, Vranom, Ribom, Lisicom i Krijesnicama dolazi do novih životnih spoznaja i postaje samostalniji…