Općini Velika Ludina dodijeljeno 6,1 milijun eura za gradnju sportske dvorane

U Zagrebu je 28. ožujka održana svečanost dodjele bespovratnih sredstava za 16 projekata u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za poziv Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti. Riječ je o projektima izgradnje ili obnove infrastrukture aktivnog turizma, posjetiteljske infrastrukture i infrastrukture u funkciji razvoja lječilišnog i wellness turizma, u ukupnoj vrijednosti od 106 milijuna eura.

Tom prigodom načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović od ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac preuzeo je ugovor vrijedan 6.153.769,00 eura za izgradnju Sportske dvorane „Franjo Mihalić“.

Riječ je o bespovratnim sredstvima u okviru Poziva „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti – GRUPA 2“.

„Gradnja Sportske dvorane jedan je od strateških ciljeva i planova Općine. Ona će služiti za unapređenje sportskih i kulturnih aktivnosti te će poboljšati životne uvjete svim stanovnicima naše općine, a najviše djeci i mladima. Kad smo se javili na natječaj znali smo da neće biti lako jer su uvjeti natječaja bili zahtjevni, ali to nas nije obeshrabrilo. Čim je natječaj došao u najavu Općina Velika Ludina poduzela je sve potrebne korake da se kvalitetno pripremi za njega. U toj pripremi angažirani su kvalitetni stručnjaci, ali i djelatnici općine. Općina je odradila i određene predradnje pripremajući se godinama za ovaj projekt, a to su: izrada odgovarajuće prostorno-planske dokumentacije, projekta i ishođenje građevinske dozvole, ali i kupovina zemljišta za ovu namjenu. Sve je to rezultiralo pripremom kvalitetnog projekta za koji smo ostvarili vrijedna bespovratna sredstava. Ono što sada slijedi je priprema javne nabave za izbor izvođača radova, a potom i ugovaranje gradnje te sama gradnja koja će trajati minimalno dvije godine.  Uspjeh u ovom projektu nas je jako razveselio jer smo jedna od četiri općine u Republici Hrvatskoj koja je prošla na ovom natječaju i „Sportska dvorana Franjo Mihalić“ u Velikoj Ludini bit će  najveći projekt koji će biti realiziran u povijesti Općine Velika Ludina, ali i novijoj povijesti ovog kraja.“ – istaknuo je načelnik Dražen Pavlović.