Održana Skupština Vatrogasne zajednice Općine Velika Ludina

Vatrogasna zajednica Općine Velika Ludina održala je 19. travnja svoju 31. redovnu godišnju Skupštinu. Prigoda je to bila da se okupljenim delegatima te gostima prezentiraju rezultati rada u prošloj godini.

Predsjednik VZ Općine Velika Ludina Branko Moguljak podsjetio je tom prigodom kako je zajednica osnovana 28. svibnja 1993. godine, te od tada, uz pomoć Općine, ali i brojnih sponzora i donatora, uspješno djeluje na ponos svih mještana Općine Velika Ludina. „Vatrogasna zajednica ima 9 društava, broji 641 člana. Dobro smo opremljeni sa zaštitnim sredstvima i skupnom opremom, a od vozila imamo 3 navalna vozila, 8 kombi vozila, jedno pick-up vozilo i 9 motornih štrcaljki. Opreme imamo dovoljno, no relativno je stara i treba ju redovno obnavljati, a što i radimo sukladno mogućnostima.“ – rekao je Moguljak.

Da su vatrogasci odgovorno pristupili svim akcijama te da su odradili sve što je bilo u njihovoj mogućnosti istaknuo je zapovjednik Goran Bistrički. „Zabilježili smo 36 intervencija,  od toga 11 požara i 25 tehničkih intervencija. Na njima je sudjelovalo 165 vatrogasaca iz 6 DVD-a te je utrošeno 189 sati rada.“ – napomenuo je Bistrički.

Kako se moglo čuti u okviru prezentiranja izvješća, uz održavanje redovnih sjednica i skupštine, organizirane su i pokazno-taktičke vježbe, obilježavanje blagdana sv. Florijana, hodočašće u Mariju Bistricu te 27. Općinsko vatrogasno natjecanje djece. Od opreme, nabavljene su dvije motorne pumpe za društva iz Mustafine Klade i Kompatora, a Općina je kupila visokotlačni modul za DVD Okoli.

U planu rada za ovu godinu vodstvo Zajednice, uz aktivno sudjelovanje na svim intervencijama navelo je provedbu preventivnih mjera, održavanje pokazno – taktičke vježbe, nabavku opreme, organizaciju Općinskog natjecanja, provedbu ispravnosti i nabavku potrebne opreme, ali i svečano obilježavanje Dana vatrogastva.

Čestitke na uspješnom radu u protekloj godini, okupljenima su iskazali predstavnici prijateljskih udruga, društava i zajednica. Zahvalnost vatrogaskinjama i vatrogascima na trudu i zalaganju kojim obavljaju svoje zadaće te što su uvijek na raspolaganju svojim sugrađanima, ali i na tome što su važni nositelji društvenih događaja u svojim mjestima  uputio je i načelnik općine Velika Ludina Dražen Pavlović. „Vatrogasci su dobro organizirani, naše stožerno društvo DVD Vidrenjak i DVD Velika Ludina koji uz njih uvijek izlazi na intervencije su i dobro opremljeni, dok su nam manja društva nešto slabija s opremom. Mi ćemo i dalje svake godine sukladno mogućnostima ulagati u opremu, u rad zajednice i društava, ali i u objekte kojima se služe vatrogasna društva.“ – rekao je Pavlović.

Čestitke na uspješnom radu Vatrogasnoj zajednici Općine Velika Ludina iskazala je i saborska zastupnica Marijana Petir. „Ovim putem zahvaljujem vam svima na svakom požaru koji ste ugasili, na svakom životu koji ste spasili, na svim vašim intervencijama, na vašem slobodnom vremenu i dobrovoljnom radu. Time pokazujete mladima kako se treba ponašati, solidarno i humanitarno.“ – rekla je zastupnica Petir te najavila daljnju podršku vatrogastvu, a posebice kada je riječ o financijskim sredstvima koja su nužna za njihov rad.