KUD Potočanka održao godišnju skupštinu

Kulturno umjetničko društvo Potočanka održalo je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je izvješće o radu u protekloj godini predstavila predsjednica društva Ljiljana Masnjak.

„Početak godine promovirali smo bojanku u popovačkoj Knjižnici, sudjelovali smo na Popovačkom urnebesnom karnevalu, organizirali tradicionalno Dječji fašnik u Potoku. Potom smo sudjelovali  na Susretima folklora u Velikoj Ludini, s dječjom grupom na Županijskoj smotri, na Proljeću u Popovači i Vidovu u Strušcu. Bili smo organizatori Marijanskih susreta povodom blagdana Velike Gospe, sudjelovali smo na Voloderskoj jeseni, kao i na manifestacijama Susreti prijatelja u Osekovu, Dani kruha u Popovači. Organizirali smo radionicu izrada kuglica, Nikolinje u Potoku te pečenje ribica povodom Badnjaka.“ – nabrojala je predsjednica Masnjak naglasivši da su obogatili i svoju zbirku narodnog ruha novom ženskom nošnjom te nekolicinom dijelova.

Tijekom 2024. godine planiraju sudjelovati na manifestacijama Grada Popovače i Turističke zajednice, baviti se organizacijom vlastitih, ići u gostovanja te širiti zbirku narodnog ruha.

Društvu je na radu čestitao zamjenik gradonačelnika Popovače Lovro Miklaužić.